top of page

GRADUATION

'IT'S OKAY TO BE NOT OKAY'

Concept:

“Hoe wij als maatschappij omgaan met onze problemen is in de afgelopen maanden steeds vaker in kaart gebracht. Het is belangrijk dat wij als generatie gaan laten zien waar onze problemen liggen en wat we hieraan kunnen doen. Als je naar de geschiedenis kijkt is mode altijd al een platform geweest om een mening te delen en voor mij brengt het evenwicht in het aankaarten van een probleem en het bieden van een oplossing. Ik vind het belangrijk dat er een 'Unity' wordt gecreëerd om samen verbetering te zoeken voor deze problemen.”

 

Athleisure, sportswear en culturele verschuivingen hebben ons in staat gesteld ons eigen comfort boven al het andere te stellen. Mensen die last hebben van een burn-out (of burn-out klachten) worden vaak geadviseerd om hun levensstijl te veranderen. Zo worden ze met name geadviseerd om regelmatig te gaan sporten zodat ze gezonder leven en meer regelmaat in hun leven krijgen.

Wanneer een student geen puf heeft om te gaan sporten en zich terug wil trekken in zijn of haar onderkomen voor de nodige ‘self-care’, wordt dit vaak gedaan in dezelfde comfortabel zittende sportkleding. Een van de redenen waarom millennials graag thuis willen zijn is omdat ze uitgeput zijn en een pauze nodig hebben. De millennial generatie heeft namelijk een nieuwe bijnaam gekregen: Generation Homebody. Deze generatie blijft liever binnen in plaats van dat ze net als eerdere generaties naar buiten gaan. Dit komt mede door de opkomst van het internet die services biedt die ervoor zorgen dat jonge mensen zich sneller overgeven aan comfort en gemak.

 

“It’s okay to be not okay”

Als reactie op de hoge verwachtingen binnen de maatschappij, focust deze collectie zich op het belang van ’self-care’. Door gebruik te maken van oude kledingstukken uit de jaren tachtig en negentig ter inspiratie, die op een ironische “meme-like” wijze zijn vertaald naar een hyperbolische collectie.

De collectie ‘It’s okay to be not okay’ begint het gesprek en wil door middel van de kledingstukken het taboe rondom studenten burn-outs breken. Om dit te bereiken wordt er nieuw licht geschenen op het probleem. Met behulp van overdreven stereotypes wordt er luchtigheid gegeven rondom dit onderwerp. Vele die ervaring hebben met burn-outklachten zullen zich kunnen herkennen in de stereotypering binnen de collectie.

Door het vervormen van oude voetbalitems, naar hedendaagse overdreven streetwear items, refereert deze collectie terug naar old school hiphop, waar athleisure kleding ook vaak werd gebruikt op een gewaagde en uitdagende manier.

IMG_3060.jpg
IMG_3072.jpg
IMG_3064.jpg
IMG_3061.jpg
IMG_3153.jpg
IMG_3150.jpg
IMG_3160.jpg
IMG_3157.jpg
IMG_3057.jpg
IMG_3046.jpg
IMG_3049.jpg
IMG_3054.jpg
IMG_3095.jpg
IMG_3105.jpg
IMG_3102.jpg
IMG_3099.jpg
IMG_3140.jpg
IMG_3128.jpg
IMG_3131.jpg
IMG_3136.jpg
IMG_3110.jpg
IMG_3121.jpg
IMG_3118.jpg
IMG_3116.jpg
line-up gekleurd.jpg
line-up gekleurd overige 9 modellen.jpg
NAOMI%20OPHEIJ%20DESIGN2beter_edited.jpg
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black LinkedIn Icon
bottom of page