GRADUATION

'IT'S OKAY TO BE NOT OKAY'

Concept:

“Hoe wij als maatschappij omgaan met onze problemen is in de afgelopen maanden steeds vaker in kaart gebracht. Het is belangrijk dat wij als generatie gaan laten zien waar onze problemen liggen en wat we hieraan kunnen doen. Als je naar de geschiedenis kijkt is mode altijd al een platform geweest om een mening te delen en voor mij brengt het evenwicht in het aankaarten van een probleem en het bieden van een oplossing. Ik vind het belangrijk dat er een 'Unity' wordt gecreëerd om samen verbetering te zoeken voor deze problemen.”

 

Athleisure, sportswear en culturele verschuivingen hebben ons in staat gesteld ons eigen comfort boven al het andere te stellen. Mensen die last hebben van een burn-out (of burn-out klachten) worden vaak geadviseerd om hun levensstijl te veranderen. Zo worden ze met name geadviseerd om regelmatig te gaan sporten zodat ze gezonder leven en meer regelmaat in hun leven krijgen.

Wanneer een student geen puf heeft om te gaan sporten en zich terug wil trekken in zijn of haar onderkomen voor de nodige ‘self-care’, wordt dit vaak gedaan in dezelfde comfortabel zittende sportkleding. Een van de redenen waarom millennials graag thuis willen zijn is omdat ze uitgeput zijn en een pauze nodig hebben. De millennial generatie heeft namelijk een nieuwe bijnaam gekregen: Generation Homebody. Deze generatie blijft liever binnen in plaats van dat ze net als eerdere generaties naar buiten gaan. Dit komt mede door de opkomst van het internet die services biedt die ervoor zorgen dat jonge mensen zich sneller overgeven aan comfort en gemak.

 

“It’s okay to be not okay”

Als reactie op de hoge verwachtingen binnen de maatschappij, focust deze collectie zich op het belang van ’self-care’. Door gebruik te maken van oude kledingstukken uit de jaren tachtig en negentig ter inspiratie, die op een ironische “meme-like” wijze zijn vertaald naar een hyperbolische collectie.

De collectie ‘It’s okay to be not okay’ begint het gesprek en wil door middel van de kledingstukken het taboe rondom studenten burn-outs breken. Om dit te bereiken wordt er nieuw licht geschenen op het probleem. Met behulp van overdreven stereotypes wordt er luchtigheid gegeven rondom dit onderwerp. Vele die ervaring hebben met burn-outklachten zullen zich kunnen herkennen in de stereotypering binnen de collectie.

Door het vervormen van oude voetbalitems, naar hedendaagse overdreven streetwear items, refereert deze collectie terug naar old school hiphop, waar athleisure kleding ook vaak werd gebruikt op een gewaagde en uitdagende manier.

NAOMI%20OPHEIJ%20DESIGN2beter_edited.jpg
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black LinkedIn Icon

Find my work on Instagram,

Facebook and LinkedIn

naomi.opheij@hotmail.com

© 2021 by Naomi Opheij Design.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now